Kuyichi is een Nederlands kledingmerk dat zich richt op het maken en verkopen van spijkerbroeken en andere kleding. Het bedrijf streeft hierbij naar maatschappelijk verantwoord ondernemen: eerlijke handel en duurzaamheid. Het bedrijf heeft als doel ‘Voor elke dag goede (denim) basics te maken’. Het bedrijf is vanuit de stichting Solidaridad opgezet. KUYICHi wil iets doen aan de kledingindustrie die een van vervuilendste industrie is. Als merk willen ze mensen in laten zien hoe slecht deze industrie is en hoe het ook anders kan. Niemand had er namelijk interesse voor. Het merk Kuyichi ziet dit liever anders en wil dit in een ander dag licht zetten.

Mijn proces begon met nadenken over hoe wij zijn en wij ons gedragen met onze kleding uit mijn onderzoek bleek dat ik veel kleding over een stoel legde op volgorde van dag. Dit doe ik zodat alles klaar heb liggen in setjes voor wanneer ik aan wilde en niet meer hoefde te pakken. Uit mijn onderzoek bleek dat veel mensen dit deden, maar is dit wel zo handig?

Na het afronden van mijn onderzoek stelde ik ontwerpuitgangspunten op. Planning voor kleding: Mensen in zicht geven van wanneer ze wat dragen. Herbruikbaar: omdat je als merk je het presentatieobject vaker wil gebruiken, maar toch vernieuwd moet zijn. Transparant: Het merk wil eerlijk zijn over de productie. Dit was iets waar zij in uit blikte tegen over andere bedrijven. Ook was dit iets waar ze zeker meer naamsbekendheid van zouden kunnen krijgen. Mijn presentatieobject moest als doel krijgen meer inzicht geven over de kleding die wanneer geeft en hoe goed deze kwaliteit is.

Als volgt moest het concept commercial maken door na te denken het dit gaat passen bij het bedrijf. Dit paste bij het bedrijf , omdat je ook mensen beter na kunt laten denken over de kleding die zij kopen en dragen. KUYICHI vindt dat elke dag basics lang mee moeten gaan en ook verantwoord moeten zijn. Door de klant duidelijk te maken dat dit beter kan met dit merk. Ook kan kleding vaker gedragen worden dan mensen denken. Nu is dat vaak 1 dag, maar waarom doen we dit niet langer? Maar ook de hoeveelheid is iets dat beter kan. Hoe beter de kwaliteit , Hoe minder er geproduceerd hoeft te worden , hoe beter voor het milieu.

Ik heb een planning voor kleding gemaakt door voor elke dag een paneel te maken. Deze kunnen met de stokken versteld worden. Elke kleur met een andere afwerking heeft een betekenis. Daardoor kun je planner maken door hoe langer de kleur met de afwerking door loopt hoe langer je kleding aan houd. Je kunt nu een soort van staafdiagram maken in de vorm van een kleding planner.Ook kan er gespeeld worden met de hoogtes , zodat het design tijdloos blijft voor Kuychi.

Voor presentatieobject heb je gekozen voor een tijdloos design te maken , omdat Kuyichi nog een startend bedrijf is , omdat deze dan lang mee kan. Doordat je het presentatieobject steeds kan verstellen en veranderen.Ook kan er gespeeld worden met de hoogtes , zodat het design tijdloos blijft voor Kuychi. Daardoor kan Kuyichi blijven varieren met het presentatieobject. Ook kan er voor gekozen om een ander aantal dan 7 panelen te gebruiken voor iets anders dan een beurs stand. Voor bijv. voor een etalage kun je er 3 gebruiken en dan kan hij ook gebruikt worden voor een ander doel einde. Met deze stand kun je de klant bewust maken van de kwaliteit van kleding die zij kiezen en de hoeveelheid kleding die zij hebben.

Transparantie wil ik bereiken door mensen te vertellen over Kuyichi en wat hun zo speciaal maakt. Ook wil ik mensen vertellen over het concept achter dit kledingpresentatieobject en het doel wat ik er mee wil bereiken. Hiermee wil ik meer naamsbekendheid , meer vertellen over het merk en over het doel (Mensen bewust maken van kwalieit van kleding en het aantal stuks).Dit doe ik door borden te hangen met informatie over Kuyichi en het concept , maar ook door het concept van de herbruikbare kledingplanner. Ook word op het bord van het concept vragen gestelt aan het publiek hierdoor wil ik ze na laten denken over hun kleding en hun invloed op kledingindustrie.